Website Clarissen Megen

© Zusters Clarissen, Megen.

Klooster Sint Josephsberg te Megen

Megen

 Met toewijding gebakken.  Sinds 1766.

Hostiebakkerij

Al sinds 1766 is er in het klooster Sint Josephsberg te Megen een hostiebakkerij gevestigd. Wij, de zusters Clarissen, doen dit werk nog altijd met toewijding en met plezier. Als een dienst aan vele parochies en geloofsgemeenschappen, en als een manier om in ons levensonderhoud te voorzien.

Wij werken op ambachtelijke wijze en in aandachtige stilte, zodat het gebed dat ons dagelijks leven schraagt ook in ons werk tot uitdrukking komt.

Productinformatie

Wij bakken onze hosties in overeenstemming met de kerkelijke voorschriften. Klik voor meer informatie over ingrediënten en productiewijze op onderstaande link:

Bestellen

Wij bakken uitsluitend ronde, licht-bruine broodhosties van ca. 2 mm dikte. Deze dikte wordt bepaald door de maximale druk die volgens Europese richtlijnen op met de hand bediende machines mag staan.


Er zijn drie maten hosties beschikbaar, met een doorsnede van resp. 30 mm, 65 mm en 14 cm.


De hosties worden in plastic zakjes verpakt geleverd.

Contact

Hostiebakkerij Zusters Clarissen

Klooster Sint Josephsberg

Clarastraat 2

5366 AK Megen

Nederland

Clara van Assisi:

“De zusters aan wie de Heer de genade heeft gegeven om te arbeiden, zullen na het uur van de terts arbeid verrichten, en wel handwerk dat past bij ons leven en nuttig is voor de gemeenschap; zij zullen dit doen in trouw en toewijding.”


250 JAAR!

Dit jaar bestaat onze hostiebakkerij 250 jaar.

Wij hebben dit jubileum gevierd met een klein symposium, waarvan de bijdragen gebundeld zijn in het boekje ‘Levend Brood’. Dit boekje is op verschillende plekken te koop en ook via internet te bestellen.


Ook hebben wij een korte film gemaakt op DVD, waarin het hostiebakken in onze bakkerij in beeld gebracht wordt. In het filmpje hiernaast vindt u al een voorproefje hiervan.


Voor meer informatie over boekje en DVD en de verkooppunten:

Lees verder > Meer informatie > Meer informatie en bestellen > Contact > Meer informatie >