Website Clarissen Megen

© Zusters Clarissen, Megen.

Klooster Sint Josephsberg te Megen

Megen

250 JAAR

Dit jaar bestaat onze hostiebakkerij 250 jaar. Sinds 1766 zijn er in ons klooster hosties gebakken voor kerken, parochies en kloostergemeenschappen verspreid door heel Nederland. Een lange rij van zusters heeft zich met trouw en toewijding ingezet voor dit mooie werk, tot opbouw van Christus’ Lichaam hier op aarde.

Wij hebben dit jubileum gevierd met een klein symposium op zaterdag 25 juni. De bijdragen hiervan, aangevuld met een achtergrondartikel, enkele meditatieve teksten en veel foto’s, zijn gebundeld in het boekje ‘Levend Brood’. Een boeiende kennismaking met de geschiedenis van het hostiebakken en met de rijke franciscaanse, eucharistische spiritualiteit. De bijdragen zijn van de hand van: br. Jan van den Eijnden ofm, zr. Rebecca Braun osc, zr. Ria van Dinther osc, zr. Esther Zonjee osc, Willem Marie Speelman ofs en zr. Maria Saleem osc.

Prijs: € 7,90


Het boekje is verkrijgbaar bij de adressen die hieronder voor de DVD zijn vermeld, in de webshop van de Franciscaanse Beweging en bovendien bij de uitgever, Discovery Books (Leeuwarden).

Het werk van onze handen… tot brood van eeuwig leven

Hosties bakken in beeld

Dit is een korte film op DVD, waarin het hostiebakken in onze bakkerij in beeld gebracht wordt. Deze is goed te gebruiken in bijvoorbeeld catechese of godsdienstles, maar is ook interessant voor iedereen die zich afvraagt hoe hosties gemaakt worden en hoe dit werk een plaats krijgt binnen ons biddende leven als zusters. De beschrijving achter op het doosje luidt:


De zusters Clarissen in Megen bakken al sinds 1766 hosties voor kerken, parochies en kloostergemeenschappen door heel Nederland. Het bakken van hosties is een zorgvuldig proces, volgens een eeuwenoud recept. Hoe gaat het in z'n werk? Zuster Rebecca legt de stappen van het hosties bakken uit en vertelt hoe het werk een plaats heeft in het biddende leven van de zusters Clarissen; hoe het werk van hun handen wordt tot brood van eeuwig leven…

Speelduur: 12 minuten


De DVD is voor de prijs van € 10,- verkrijgbaar bij:

- ons klooster te Megen (Clarastraat 2, 5366 AK Megen)

- de franciscanen te Megen (Kloosterstraat 6, 5366 BH Megen)

- de franciscanen te Amsterdam (Derkinderenstraat 82, 1062 BJ Amsterdam)

- de clarissen te Nijmegen (Waterstraat 141, 6541 TE Nijmegen)

Bel gerust aan en vraag naar de DVD en/of het boekje van de hostiebakkerij.


Verder is de DVD ook via internet te bestellen bij de webshop van de Franciscaanse Beweging.


Alle winst uit de verkoop van zowel boekje als DVD komt rechtstreeks ten goede aan het levensonderhoud van onze gemeenschap.