© Federatie van de heilige Clara.           Foto’s  alleen overnemen na  toestemming: Webmaster

GASTVRIJHEID


GAST voor enkele dagen


Voor mensen die enkele dagen stilte en verdieping zoeken, hebben wij acht gastenkamers. De gasten eten met ons mee – in stilte – en kunnen deelnemen aan onze gebedsdiensten. Verder hebben ze een eigen tuin en kunnen ze gebruik maken van onze bibliotheek.  

De kosten bedragen naar draagkracht: 31/36/42  euro per etmaal.SABBATHGAST  Hoe kom je het verlangen van God naar jou op het spoor  en hoe kun je dit in jouw leven vorm geven?


Sabbathgast, wat houdt dat in? Dat heeft te maken met ‘sabbath’, de zevende dag, de dag waarop God zijn schepping voltooit door te rusten van het werk dat Hij gedaan heeft. En in die sabbath wil Hij ons laten delen: de zevende dag van de week is voor ons geen werkdag, maar een rustdag, gewijd aan de Heer. Het is een dag om te beseffen dat het leven ons door God gegeven wordt en dat Hij naar ons verlangt. Een dag om te vieren dat wij geen slaven zijn van wie of wat dan ook, maar vrije mensen, geschapen  om te leven in het licht van Gods liefde.

De sabbath is ook de dag van de grafrust van Christus. “Hij is nedergedaald ter helle”, zegt de geloofsbelijdenis – door zelf naar de diepste diepte af te dalen,  maakt Hij los wie gezeten is in de schaduw van de dood om samen met Hem te verrijzen tot een nieuw leven naar Gods hart, op de eerste dag van de  nieuwe week.

Als sabbathgast neem je hier goed de tijd voor: je maakt jezelf los uit de drukte en beslommeringen van je dagelijkse doen om op het spoor te komen van Gods verlangen naar jou en je leven door Hem liefdevol te laten vormen en vernieuwen.

Ben je een jonge vrouw en wil je hier graag langere tijd voor vrij maken? Dan ben je van harte welkom om ons leven van gemeenschap, stilte, gebed en werk met ons te delen.  Interesse?

Bel onze gastenzuster, zr Imma: 0412 - 462314.


MEELEEFMAAND IN DE ZOMER


Wij bieden in de zomermaanden unieke gelegenheid om een maand met ons mee te leven, te bidden en te werken. Zo kun je ervaren wat zo’n leven van gebed en gemeenschap met je doet. De kosten worden in overleg met de gastenzuster bepaald. Contactpersoon: Zr. Imma, tel. (0412) 462314


BEZINNINGSDAGEN


Er staan dit jaar weekenden met een bezinnend programma  gepland.

 U vindt de aankondigingen op de pagina Bezinning.

Gastenverblijf:  

contactpersoon Zr.Imma


Alleen telefonisch

Tel:0412-462314

van 9.45-11.45

en 14.00-16.00 uur


BEREIKBAARHEID

Gastenboek

CLARISSEN MEGEN  KLOOSTER ‘ST. JOSEPHSBERG’