© Federatie van de heilige Clara.           Foto’s  alleen overnemen na  toestemming: Webmaster

SPIRITUALITEIT VAN DE HEILIGE CLARA /CLARISSEN

FRANCISCUS EN CLARA


Clarissen en Franciscanen delen in dezelfde spiritualiteit. Maar zij geven daar op eigen wijze vorm aan. Vormen die vanaf het prille begin gegroeid zijn en door de eeuwen heen in wezen gelijk zijn gebleven.

Op de pagina’s van deze site vind u met name het accent van Clara van Assisi en over de clarissen en hun levensvorm, maar het is goed te beseffen dat Franciscus nooit ver weg is.

Bij de Links vindt u meer over Franciscus, op de onderliggende pagina’s meer over Clara en de levensvorm van de clarissen.


ROEPING?


Ben je gefascineerd door het leven van Clara? Ben je nieuwsgierig naar het leven van haar opvolgsters nu? Leeft in jou het verlangen naar religieus leven? Op de pagina roeping kun je er nader over lezen


BIDDEND LEVEN


Ter inspiratie vindt u onder de pagina Meditatief meditatieve gedachten van zusters; korte gedachten rond gebed; artikelen rond symbolen of thema’s.FRANCISCANEN EN CLARISSEN


Tussen de beide Orden van Franciscanen en Clarissen bestaan goede contacten. De aard van dit contact kan per land of regio nogal verschillen. In Nederland bestaan er verschillende vormen van samenwerking (vorming / bezinning / begeleiding) en zijn er goede contacten tussen communiteiten en broeders en zusters onderling.

U kunt ook lezen over de contacten tussen de zuster- en broederschap.

     Keramiek:  Zr. Chiara Bots