© Federatie van de heilige Clara.           Foto’s  alleen overnemen na  toestemming: Webmaster

CLARA OVER ROEPING:

“Onder de vele weldaden die wij van onze vrijgevige Weldoener, de Vader van alle barmhartigheid, ontvangen hebben en nog dagelijks ontvangen en waarvoor wij aan de roemvolle Vader van Christus bijzondere dank zegging verschuldigd zijn, is die van onze roeping. Daarom zegt de apostel: “Erken uw roeping”. De Zoon van God is voor ons de weg geworden.  ”                      

(uit haar Testament )

                                                                                             

               Inkledingfoto’s    ©        Professiefoto’s:


OOK MIJN WEG?


Ben je gefascineerd door het leven van Clara? Ben je nieuwsgierig naar het leven van haar opvolgsters nu? Leeft in jou het verlangen naar religieus leven? Weet je niet, bij wie je met je vragen terecht kunt?

Neem dan contact op met één van onze kloosters. In elk van onze kloosters is er wel een zuster die met jou mee wil kijken of je bestemming echt in het klooster ligt. Zij zal zorgvuldig naar je levensverhaal en je motivatie luisteren.

Kiezen voor het kloosterleven doe je niet zomaar. Het is een levenskeuze waarin heel veel goeds te vinden is, maar waarin je ook veel achterlaat en uitsluit. Dat roept heel wat vragen op. Het is goed om deze vragen in gesprek te brengen.

Je kunt als gast enkele dagen met ons mee leven.  Dat is eigenlijk de beste manier om nader kennis met ons te maken. Het is ook mogelijk voor langere tijd (twee of drie maanden) als sabbatgast bij ons te zijn.  

Na een eerste kennismaking volgt een geleidelijke weg van samen zoeken. Deze is er op gericht om te ontdekken of ons leven bij je past, en of jij daarin gelukkig zult kunnen zijn. Die weg van geleidelijkheid gaat door op het moment dat je bent ingetreden.

In totaal duurt het 6 jaar voor je je definitief kunt verbinden met de gemeenschap. In die jaren raak je via het leven van alledag, gesprekken en studie vertrouwd met onze levensvorm.

Voor meer informatie kun je terecht bij een van onze kloosters

Kijk op de pagina’s gastvrijheid op deze site: Megen  / Nijmegen.  


BROEDER OF ZUSTER WORDEN?


Elk jaar worden er in samenwerking met verschillende ordesgemeenschappen en de KNR een aantal kloosterweekends georganiseerd voor jongeren die serieus bezig zijn met de vraag: zou het leven in een religieuze (ordes)gemeenschap wat voor mij zijn?  De weekends worden begeleid door een broeders en zusters van verschillende deelnemende gemeenschappen.  

Locatie: variërend

Voor meer informatie: Br. Fer van der Reijken ofm,

Derkinderenstraat 82, 1062 BJ Amsterdam,

T 020 - 3467500, E: reijkenofm@hetnet.nlPOLSBANDJE


De polsbandjes zijn een initiatief van de broeders Hans van Bemmel, Lars Frendel en Fer van der Reijken, en zijn gemaakt naar aanleiding van zondag 15 mei, de zogenaamde roepingenzondag. Er zijn 3000 polsbandjes gemaakt en ze worden vanuit Megen verspreid in een ritszakje met daarbij de tekst: “Vrede en alle goeds!” I Het is een franciscaanse groet die teruggaat op Franciscus van Assisi (1182-1226).

Vrede en alle goeds voor de drager van dit polsbandje en voor allen die hij/zij ontmoet!

SPIRITUALITEIT VAN DE HEILIGE CLARA /CLARISSEN